John van Dam

Instructeur John van Dam
Hij begon op jonge leeftijd met Taekwon-Do, dat was in 1988 toen hij 7 jaar was. Op 14 jarige leeftijd behaalde John zijn 1e Dangraad (zwarte band), op zijn 18e de 2e Dangraad, 2010 de 3e Dangraad, 2014 de 4e Dangraad en in november 2019 slaagde John voor zijn
5e Dangraad. Daardoor kan John opgedane kennis weer delen en overbrengen binnen zijn Taekwon-Do school.
TOERNOOIEN:

In het verleden nam John al diverse jaren redelijk succesvol deel aan landelijke toernooien waardoor ook de interesse kwam om internationaal te groeien. Dit lukte hem behoorlijk goed en hij behaalde als nationaal selectie lid diverse ereplaatsen, waaronder:

  • 2 x Wereld kampioen
  • 2 x Europees kampioen
  • 3 x kampioen in Engeland
  • 5 x kampioen in Duitsland
  • 1 x kampioen in Polen
  • 7 x kampioen in Nederland
  • Gehuldigd tot "Dé Kampioen der kampioenen 2011" te Asten
  • In zijn wedstrijd periode heeft hij bijna 150 podiumplaatsen behaald.

DE ORGANISATIE:

In al die jaren heeft John op vele vlakken ervaring opgedaan. Op 12-jarige leeftijd werd hij al bij het lesgeven betrokken en op zijn 19e binnen het bestuursleven van Taekwon-Do vereniging Soo Bak-Gi Asten. Daar is John tussen 2000 en 2007 bestuurslid geweest en daarna tot april 2012 voorzitter. Ook is John al vele jaren hoofdtrainer van deze succesvolle Taekwon-Do school. In oktober 2012 werd een lang gekoesterde droom werkelijkheid: een "eigen" Taekwon-Do school! Samen met collega Bas van Lierop werd de vereniging overgenomen en een sportschool gestart: Taekwon-Do Soo Bak-Gi Asten (VOF). Weer 5 jaren later, eind 2017, koos John ervoor om de club zelfstandig te runnen. In 2018 werd Stichting Soo Bak-Gi opgericht en werden alle Taekwon-Do en Tigers LSE leden onder 1 organisatie samengebracht.

LANDELIJK:

Na 5 jaar selectielid heeft John 2 jaar als voorzitter en 2,5 jaar als Bondstrainer van de eerste opgerichte Taekwon-Do organisatie van Nederland, de NTA gefunctioneerd. Daar heeft hij bijgedragen aan het succes op de EK in 2009 te Umag (Croatië) waar zij Europees Kampioen Teams werden. In 2010 heeft hij ook succesvol als Bondscoach van de landelijke organisatie ITF Royal Dutch deelgenomen aan o.a. de WK in Zuid Korea. Daar behaalden het team 5 medailles waaronder 1 x goud.

OPLEIDINGEN:

Na zijn opleiding allround brood/banketbakker (MBO 4) en onderwijsassistent (HBO Bachelor) werkte John tot eind 2011 full-time als brood/banketbakker bij Bakkerij vd Mortel in Someren. Daarnaast heeft hij tussen 2002 en 2005 Kickfun en zelfverdedigingcursussen gegeven bij Move Your Body in Asten. Kickfun later nogmaals van 2011 tot 2013.

In januari 2011 is John van Dam als zelfstandig ondernemer begonnen met een eigen bedrijf genaamd: John van Dam, Defence. Daaronder vielen destijds alle Tigers LSE lessen, kinderfeesten, workshops en weerbaarheidstrainingen. Een actief Taekwon-Do of Tigers kinderfeest, een kinderfeest of workshop bij de Bakker, het is allemaal mogelijk! In 2014 en 2015 heeft er ook uitbreiding plaatsgevonden op Taekwon-Do vlak. Namelijk de start van nieuwe Soo Bak-Gi locaties en wel in Nederweert (Ospel) en in Helmond (Mierlo-Hout).

ZELFSCHOLING:

Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen worden er met regelmaat trainingen, opleidingen en seminars gegeven, zowel nationaal als internationaal. Deze lesstof wordt verzorgt door erkende instructeurs en grote namen uit de Taekwon-Do wereld van Wereldkampioenen of Bondscoaches tot Grand Masters. Hier probeert John zoveel mogelijk aanwezig te zijn om zichzelf altijd up-to-date te houden van de juiste technieken en ontwikkelingen. Tevens heeft John een diploma EHBO inclusief AED en EHBK (EHBO bij Kinderen).

DOELSTELLING:

John's doel: "Graag wil ik Taekwon-Do en Tigers LSE toegankelijk maken voor iedereen. Zowel voor hobby als op hoog niveau, voor jong en oud. Iedereen moet het plezier en de mooie onderdelen uit de sport op ieders eigen niveau kunnen beoefenen".

Ben je enthousiast geworden dan hoop ik je snel in een van mijn lessen te mogen verwelkomen.

Taekwon!
Sabum John van Dam

© Copyright 2010 TKD Tigers Asten | Grafisch ontwerp Emile van Engelen Design | Website Roel van den Berg Software & Internet | Afbeeldingen logo en mascotte © Copyright 2001-2008 TKD Tigers. All rights reserved. Logo ™ TKD Tigers.